Uncategorized

CSA groente abonnement

Met een CSA abonnement verbindt u zich voor een seizoen met onze groentekwekerij, u deelt mee in de oogst. Het aantal CSA abonnementen kan uiteindelijk naar meer dan 100 groeien, dit jaar worden het er 30.
Je kan een abonnement nemen waarbij je je groente afhaalt op de tuin, of (in samenwerking met anderen die in de buurt wonen) op ophaallocaties in Wassenaar, Leiden, Voorschoten en waarschijnlijk in Den Haag (kant van Scheveningen). Je kan je groentepakket daar uit een kist in de voortuin halen of je haalt het voor iedereen die jouw kist deelt, op de tuin op.
Elke week krijg je een groentepakket met 6 persoonsporties, dat zijn de regulier aanbevolen persoonsgroenteporties. Bij aardappelen, hele groentes (een kool bijvoorbeeld) en een paar andere groentes krijg je meer. Er hangt een lijst op de tuin met de groetenportiegroottes. De ophaaldag is een vaste dag, afhankelijk van je afhaal locatie.
Er zijn 2 pakketvarianten per keer, A en B. Sommige mensen lusten x niet en y wel, andere juist andersom. Door de ´moeilijkere´groentes te verdelen over A en B hopen we zo iedereen tevreden te stellen.
Je kan ook een zelfplukabonnement nemen. Na een paar keer instructie krijg je dan de toegangscode van het hek en kan je op je eigen moment je groenteporties plukken, evt. in meerdere keren. Op een groot bord centraal in de tuin staat wat er plukrijp is (met bijbehorende portiegrootte). Op de tuin staan bij die groentes witte of oranje vlaggetjes en naamkaartjes, wit voor de groentes die je mag plukken zo vaak je wilt, oranje waar je minder vaak van kan plukken, hoe vaak staat op het bord.
Je mag bij je zelfplukabonnement ook kruiden plukken, voor direct gebruik bij je maaltijden.
Het zelfplukabonnement is 10 % goedkoper dan het afhaal abonnement.

In mei begint het officiële CSA seizoen. Twee keer vroeger, in maart en april is er al een kleiner groentepakket, wanneer de rode en witte bloemkool klaar zijn. Er is dan ook spinazie, radijs, winterpostelein e.d.. Het seizoen duurt tot eind januari (2021), ofwel 39 weken x 6 groenteporties.

Je betaald vooruit wanneer de eerste groente eraan komt (in maart), evt. in 2 delen. Voor nieuwe deelnemers hebben we een proefperiode van 3 maanden, dan betaal je voor 13 weken vooruit, 13 x het bedrag uit onderstaande tabel.
Daarna is het nog 26 weken (6 maanden) x datzelfde bedrag.

De CSA abonnementen zijn er in 6 varianten: klein, middel en groot, geplukt of zelfpluk.

prijzen 2020 Zelfpluk Geplukt
Klein, 6  x 1-persoonsporties groenten per week  €   8,10  €   9,00
Middel 6 x 2-persoonsporties groenten per week  €   15,30  €   17,-
Groot 6 x 3-persoonsporties groenten per week  €   22,50  €   25,00

 

DSC00694