blog

Agenda maart en april, hakken, stekken, compost en plantjesruil 20 april

Zaterdag 16 maart: Elzen en Essen hakken

Zaterdag 16 maart gaan we overjarige elzen en essen afzetten, dwz kort zagen. Het hakhout is al geen 10 jaar meer gekort en worden nu erg hoog met veel schaduw. Normaal wordt een elzenhakhoutbos om de 6 tot 8 jaar gekort. Wil je meehelpen, graag!
We starten om 10 uur. graag even opgeven vooraf.

20 april Plantjesruil en stekjesdag

Op zaterdagmiddag 20 april is er een planten- en stekjesruil op de Bramenhorst, van 14.00 tot 16.00 uur. Je kan stekjes of plantjes meenemen en ze tegen andere ruilen. Als je niets te ruilen hebt dan kan je ook kopen. We hebben kruiden, wat groentes, bessenstruiken, aardbeien, veel tuinplanten, inheemse planten, wat kamerplanten en waarschijnlijk ook cactussen. Er staan bijzondere plantjes bij zoals Haaklelie, Hartgespan, Peruviaanse scilla en heel veel meer. Zie ook: Plantenlijst

Donderdag 30 mei doen we mee met de Polderdag, georganiseerd door het Land van Wijk en Wouden. De deur staat dan wijd open en er is koffie met een verassing.

Het nieuwe CSA seizoen begint half april en duurt tot half januari 2020.
2018 is een lastig jaar geweest wat betreft het weer, werk en afzet. Dit jaar gaan we ons (nog) meer richten op de CSA afzet.
Als aanvulling komt er een zelfpluk bloemenveld! Zonnebloemen, Cosmos, meer mooie dahlia’s, en vele andere pluk- en snijbloemen. Heb je tips of wil je graag jouw favoriete bloemen op onze tuin? Geef het door!

003
Even een voorproefje op het komende groeiseizoen

Agenda t/m maart

Januari Februari Maart
5 Oliebollenbalans- 2 Compost, Koek 2 Workshop
dag en Zoopie snoeien
12 Plantjesruil & groente 9 Plantjesruil & 9 Introductie CSA
groente seizoen
19 Winterworkout 16 Introductie CSA 16 Knotten en
seizoen hakken
26 Workshop 23 Spelletjesdag 23 Planten &
wintergroentes zaaien
30 Plantjesruil