blog

Nieuwe groei, nieuwe ronde

Het weer wordt steeds warmer, dat kan na vorige week (laatste week van februari) niemand meer ontkennen. Heerlijk genieten, werken in je T-shirt op de tuin, in februari! Hopelijk wordt ’t niet nog ‘ns 20 graden warmer komende zomer, dat zou dan 40oC worden, oei!
Door de warmte ontluiken de bessenknoppen al, de snoeiworkshop van zaterdag was eigenlijk al te laat. En de spruiten en boerenkool schieten een maand eerder door. Winterbloemkool kan sneller komen, da’s dan weer een voordeel.

Voor nieuw zaaisel is ’t best lekker, hebben we wat eerder verse nieuwe oogst. Spinazie, raapstelen, kervel, radijs, wortelen, spitskool, koolrabi, bloemkoop, prei, ui, sla en veel meer staat al weer te kiemen of is al gekiemd.
We mikken op een start van het nieuwe CSA seizoen half april. Dan zijn er een stuk of 10 groentes, en dat wordt dan snel meer.
A.s. zaterdag 9 maart is er een introductieochtend over het CSA groenteseizoen, voor een uitleg en al je vragen. Laat ’t weten of je komt, ivm de catering.
De prijzen zijn iets gestegen, 11 euro voor ’n eenpersoons abonnement, 15,- voor twee en 20 voor drie personen. Als je ’t zelf komt plukken bespaar je 10%.
En je krijgt 10% korting als je een nieuwe CSA deelnemer aanbrengt.

DSC00876

Wat is er nog meer nieuw dit jaar?

We hebben dit jaar veel (meer) bessen, Aalbes, Witte bes, Zwarte bes, Jostabes, Loganbes, Japanse wijnbes, Framboos, gele framboos, Zwarte framboos, bramen, bosbes een aardbeien.
En er komen meer bloemen op de tuin, om de voorlopig niet gebruikte groentepercelen te benutten. Snijbloemen, die zelf geplukt kunnen worden. Over een paar maanden meer hierover.

En nog ….
We hebben een bijenvolk.
Imker Carolien heeft vrijdag haar bijenkast geplaatst. Ze is nog niet zo lang imker en vorig jaar lukte het toch niet, maar met deze nieuwe import (uit Ommen) gaat het vast lukken. Ze vliegen al af en weer aan, dus de plek lijkt ze wel ok.

Er vlogen al honingbijen op de sneeuwheide, dus de nieuwe moeten maar snel aan de gang. Ze zijn wat donkerder dan de andere, we kunnen nog zien welke bezig zijn.

DSC00871En hommels natuurlijk, heerlijk gezicht!

Tot ziens, kom langs zaterdag!